Dr. Ali Batman’la Ülkücü Hafızayı Konuştuk

Dr. Ali Batman başkanla “Ülkücü Hafızayı” Konuştuk.

Ülkü Ocakları ve Türk Federasyon eski genel başkanı Dr. Ali Batman başkanla son zamanlarda basın, yayın organları ve sosyal medya alanlarında ülkücülük üzerine abuk, sabuk laflar edildiğini görmenin ülkücü vicdanları inciterek rahatsız ettiğini konuştuk.

20. Yüzyılda tüm dünya da ideolojik savaşlar ve sosyalizm hareketleri enternasyonel dayanışma içerisinde oldukları üzere komünistlik rüzgarları ve izm’ler Türkiyede de ilgi ve alaka görerek revaç’ta iken, tamamen yerli ve milli bir düşünce ürünü olan 9 ışık doktorinini, Türklerin tarih sahnesine çıktıkları andan itibaren yüklendikleri tarihi misyonları olan “Kızıl Elmaları” ülkücü dünya görüşünü ideolojik bir hareket olarak kabul ettirerek pratiğe dönüştürüp Komünizm ve her türlü Emperyalizm’e karşı mücadele eden bir aksiyon hareketi olarak geliştirmek, ancak Alparslan Türkeş gibi bir lidere nasip olurdu.

Ülkücülük ve ülkücü dünya görüşü nedir? Kime ülkücü denir? Ülkücülerin dünü, bugünü ve yarınlara dair idealleri, yüklendikleri tarihi misyonları kızıl elmaları, millet ve milliyetçilik anlayışları nedir sualini sorduk?

Atatürk milliyetçiliği adı altında pazarlanan Alparslan Türkeş’siz ülkücülük mümkünmüdür sorusunu sorduk.

İdda edildiği gibi ülkücülük, Komünizm ve Sovyet tehdidine karşı bir tekpi hareketimidir, yoksa Türk milletinin bekası adına Turani bir idelojimidir?

Türk cihan hakimiyeti mefkuresi, Nizam-ı Alem davası ve 9 ışık umdeleri içi boş kavramlar mıdır?

İlây-ı Kelimetullah ve Türk-İslam ülküsü nedir gibi soruların cevabını veren ülkücü dünya görüşünü anlatan ve tanımlayan dijital bir “ülkücü hafıza” oluşturma projemizi anlattık.

Ülkücü hareketin kitlelere ulaşmasında emeği geçen başkanlar ve siyasetçilerle birlikte, düşünce ve fikir üreterek ülkücü dünya görüşünü besleyen rolmodel olmuş ağabeylerle belgesel formatında görüntülü dijital bir “Ülkücü Hafıza” platformu oluşturmayı arzuladığımızı anlattık.

Türk-İslam Ülküsü, Ülkücü dünya görüşü, düşünce ve fikir olarak: kendi özkaynaklarından, kendi kültür ve manevi değerlerinden, kendi tarih ve töresinden beslenen Kızıl Elma ülküsüyle Turan’a, Îlayı Kelimetullah iddasıyla Ümmet’e, Nizâm-ı Âlem hedefiyle insalığa huzur ve mutluluk vadeden tamamen yerli ve milli bir hareket ve dünya görüşü olarak tanımlanmalıdır diye Dr. Ali Batman beyle mutabık kaldık.

Ülkücü davanın siyaset üstü bir dünya nizamı olduğunu ve siyasi ayrışmaların düşünce ve fikir ayrışmasına doğru yönelmesinin ülkücüleri fikren böleceği endişesi üzerinde hemfikir olduk.

Son zamanlarda bazı çevrelerin kasıtlı olarak onlar komünizme karşı tepkisel mücadele veren bir devrin kahramanlarıydılar diye tanımlama gafletlerinin engellenmesinin elzem olduğunu konuştuk. O münasebetle,
hiç bir kimse, tamamen yerli ve milli olan ülkücü dünya görüşünü 20. yüzyılın şartlarında doğan felsefi bir terim ya da kavram olarak batının değer yargılarıyla yargılayarak tanımlama cehaletine saplanmasın diye görüş birliğinde olduk Ali Batman beyle.

mm

Metin Yazarel - Çeşitli Alanlarda Faaliyet Gösteren Girişimci ve Toplum Aktivisti Kişisel Bilgiler: Adı: Metin Yazarel Doğum Yılı: 1962 Doğum Yeri: Yozgat, Boğazlıyan ilçesi, Yaraş Köyü Medeni Durumu: Evli, iki kız çocuğu babası Eğitim ve Akademik Geçmiş: İlkokul: Yaraş Köyü İlkokulu Ortaokul ve Lise: Yozgat’ta tamamladı Üniversite: 1980 Eğitim-Öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'ne kayıt oldu, ancak 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle eğitimini yarıda kesmek zorunda kaldı. Yurtdışı Eğitim: Kasım 1980'de Hollanda'ya yerleşti. 1981-1982 öğretim yılında Rotterdam'da Thomas More Pedagoji Akademisi'ne devam etti. İş ve Ticaret Hayatı: Hollanda'da İş Hayatı: 1982 yılında Hasret Gıda Marketi ile ticaret hayatına adım attı. Daha sonra Türk video filmleri, tekstil ürünleri toptancılığı ve seyahat acenteliği gibi çeşitli sektörlerde ticaret yaptı. Toplumsal Katılım: Çeşitli Türk dernek ve federasyonlarında kurucu yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik gibi üst düzey yöneticilik yaptı. Sosyal Araştırmalar: Toplum bilimi alanında 'sosyal tercihler', 'sosyal davranışlar' ve 'sosyal psikoloji' konularında araştırmalar yaptı. Göçmen etnisitesi ve göç sosyolojisi gibi alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Sivil Toplum Aktivizmi: Uzun Süreli Danışmanlık: Hollanda Türk Demokratlar Birliği (UETD) danışmanlık yaptı. Araştırmalar Merkezi: Amsterdam Türk evi Araştırmalar Merkezi yönetim kurulu üyesi olarak sivil toplum çalışmalarını sürdürdü. Yazarlık ve Medya Faaliyetleri: Yayınlar: 200'den fazla makalesi çeşitli gazete, dergi ve bloglarda yayımlandı. Köşe Yazarlığı: Kesintisiz 8 yıl boyunca Türkçe yayın yapan Haber Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Televizyon Programcılığı: Kısa bir süre Life24 Bilgi Danış Televizyon programcılığı da yaptı. Yayın Danışmanlığı: Gönüllülük esasına dayalı olarak Haber Gazetesi'nde genel yayın danışmanlığı yaptı. Diğer Yayınlar: Yozgat Çamlık gazetesi ve En-Politik internet sitesinde de köşe yazıları yazdı. Çalışma ve Ticaret Hayatı: Şirket Danışmanlığı: Halen Letselschade Kaza Uzmanlığı Şirketler Grubuna danışmanlık yapmaktadır. Kurucu Ortaklık: EU TRADE CENTERS BV. şirketinin kurucu ortağı olarak ticaret hayatına devam ediyor. Metin Yazarel, iş hayatı, ticaret, akademik çalışmalar, sivil toplum faaliyetleri ve medya alanlarında geniş bir yelpazede etkinlik gösteren, çeşitli alanlarda başarılı ve çok yönlü bir birey olarak öne çıkmaktadır.