Mustafa Karahan Yazdı; Filistin Konusu Sorgulanmalı

Ülkücü camia’nın tanınan simalarından, benim de kendisini 12 Eylül döneminde Frankfurt’ta “Türk Federasyon” yöneticisi iken tanıdığım Mustafa Karahan beyle Filistin konusunda kısa bir diyaloğumuz oldu.

Bildiğiniz gibi birinci Cihan harbinde Arapların bizi satarak Edmun Allenby’in Kudüs’e girmesine zemin hazırlaması bir vakıadır.

Peki biz Araplara ne kötülük yaptık da bizi satarak, Abdulhamit’i dız dıvlak ortada bırakıp, arkamızdan vurdular? Bizi hangi Arap sattı? Sokakta ki Arap mı, yoksa Mekke şerifi mi, kim sattı?

Yaklaşık 400 sene boyunca himayemiz altında Peygamber emaneti muamelesi gören Araplara ne oldu da, bizi sırtımızdan hançerlediler gibi bir çok suali çok gerilere götürmeden, dün gibi yakın dönemi 9 maddelik bir sorgulamayla helâlleşmek istemiş Mustafa Karahan bey.

İşte size Mustafa beyin Filistin konusunu sorgulama zamanı dediği 9 maddelik değerlendirmeleri;
1. 1960/70’li yıllarda Türk teröristler Filistin’deki eğitim kamplarında eğitiliyordu.
2. Filistin, ilk günden bu yana sözde Ermeni Soykırımı konusunda Ermeniler tarafında yer aldı.
3. Filistin, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve o günden bu güne Kıbrıs meselemizde Yunanistan’ın yanında yer aldı.
4. Filistin, Ermenistan’ın soykırımı yaparak işgal ettiği Karabağ toprakları Ermenistan’ındır dedi.
5. Filistin, Kıbrıs Rum Kesimi ile doğalgaz anlaşması yaptı.
6. Filistin, Doğu Akdeniz konusunda Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de boğmak isteyen emperyalist ülkelerin yanında yer aldı.
7. Filistin, Azerbaycan Ermenistan savaşında Ermenistan’ın yanında yer aldı.
8. Filistin, PKK özgürlük savaşçısı bir örgüttür diyerek, onbinlerce sivil, asker, polis vatandaşımızı şehit edenlere, Türkiye’nin bölünmesine destek oluyor.
9. Filistin, Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yaptığı zulümde zalim Çin’in yanında yer alıyor.

Daha ne sayayım?..
Ben beni bildim bileli Filistin konusu, onlar her ne yaparsa yapsın Türkiye’nin ana meselesidir.

Bu konu artık ciddi ciddi sorgulanmalıdır!

Filistin halkına yapılan zulme karşı çıkılmasına kesinlikle itirazım sözkonusu olamaz.
Ancak..!! bugün geldiğimiz noktada, her olay sonrası itiraz etme ve konuyu sıradan bir konu gibi gündeme getirme dışında çözüm odaklı ciddi politikalar geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar yürütülen politikalar ve karşı çıkışlar sonunda maalesef bir sonuca ulaşılamıyor. Hep yapanın yanına kâr kalıyor.

Mustafa Karahan bey, Filistin konusu üzerinden 1. Cihan harbinde bizi arkadan hançerleyen Araplarla helâlleşmeyi Mahşere bırakmak istememekte tabi ki haklı.

Helâlleşme gerçekleşmesede zalimin zulmüne karşı büyük devlet olmanın gereklerini yerine getirmek ve Türk milletinin kültür ve medeniyet kotlarında bulunan vicdan ve merhamet duygusuyla hareket ederek, gönül coğrafyalarımıza sahip çıkma konusunda mutabık kaldık Mustafa beyle.

mm

Metin Yazarel - Çeşitli Alanlarda Faaliyet Gösteren Girişimci ve Toplum Aktivisti Kişisel Bilgiler: Adı: Metin Yazarel Doğum Yılı: 1962 Doğum Yeri: Yozgat, Boğazlıyan ilçesi, Yaraş Köyü Medeni Durumu: Evli, iki kız çocuğu babası Eğitim ve Akademik Geçmiş: İlkokul: Yaraş Köyü İlkokulu Ortaokul ve Lise: Yozgat’ta tamamladı Üniversite: 1980 Eğitim-Öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'ne kayıt oldu, ancak 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle eğitimini yarıda kesmek zorunda kaldı. Yurtdışı Eğitim: Kasım 1980'de Hollanda'ya yerleşti. 1981-1982 öğretim yılında Rotterdam'da Thomas More Pedagoji Akademisi'ne devam etti. İş ve Ticaret Hayatı: Hollanda'da İş Hayatı: 1982 yılında Hasret Gıda Marketi ile ticaret hayatına adım attı. Daha sonra Türk video filmleri, tekstil ürünleri toptancılığı ve seyahat acenteliği gibi çeşitli sektörlerde ticaret yaptı. Toplumsal Katılım: Çeşitli Türk dernek ve federasyonlarında kurucu yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik gibi üst düzey yöneticilik yaptı. Sosyal Araştırmalar: Toplum bilimi alanında 'sosyal tercihler', 'sosyal davranışlar' ve 'sosyal psikoloji' konularında araştırmalar yaptı. Göçmen etnisitesi ve göç sosyolojisi gibi alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Sivil Toplum Aktivizmi: Uzun Süreli Danışmanlık: Hollanda Türk Demokratlar Birliği (UETD) danışmanlık yaptı. Araştırmalar Merkezi: Amsterdam Türk evi Araştırmalar Merkezi yönetim kurulu üyesi olarak sivil toplum çalışmalarını sürdürdü. Yazarlık ve Medya Faaliyetleri: Yayınlar: 200'den fazla makalesi çeşitli gazete, dergi ve bloglarda yayımlandı. Köşe Yazarlığı: Kesintisiz 8 yıl boyunca Türkçe yayın yapan Haber Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Televizyon Programcılığı: Kısa bir süre Life24 Bilgi Danış Televizyon programcılığı da yaptı. Yayın Danışmanlığı: Gönüllülük esasına dayalı olarak Haber Gazetesi'nde genel yayın danışmanlığı yaptı. Diğer Yayınlar: Yozgat Çamlık gazetesi ve En-Politik internet sitesinde de köşe yazıları yazdı. Çalışma ve Ticaret Hayatı: Şirket Danışmanlığı: Halen Letselschade Kaza Uzmanlığı Şirketler Grubuna danışmanlık yapmaktadır. Kurucu Ortaklık: EU TRADE CENTERS BV. şirketinin kurucu ortağı olarak ticaret hayatına devam ediyor. Metin Yazarel, iş hayatı, ticaret, akademik çalışmalar, sivil toplum faaliyetleri ve medya alanlarında geniş bir yelpazede etkinlik gösteren, çeşitli alanlarda başarılı ve çok yönlü bir birey olarak öne çıkmaktadır.